Ιστορικό

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ…
ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ « Αντώνης»…

Γύρω στο 1930, στις έρημες παραλίες του Θερμαϊκού άρχισαν να φτιάχνουν καινούρια κέντρα διασκέδασης. Τα κέντρα της Περαίας, του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγ. Τριάδας με τα μπαιν μιξτ, ήταν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς. Ο κόσμος πήγαινε σ’ αυτά με τα βαποράκια διαπλέοντας τον Θερμαϊκό.

Ένα από αυτά, το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, όπου εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολλοί επώνυμοι της εποχής έμειναν σ' αυτά. Ένας από αυτούς, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο οποίος μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών, παρέμεινε εκεί, γράφοντας κρυφά (λόγω της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου) τα πρώτα τραγούδια που θα γίνουν κατά τον εμφύλιο και μετά απ' αυτόν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.

«…πάμε τσάρκα πέρα στο Μπαχτσέ Τσιφλίκι, κούκλα μου γλυκιά απ' τη Θεσσαλονίκη, στου Νικάκη τη βαρκούλα, γλυκιά μου Μαριγούλα, να σου παίξω φίνο μπαγλαμά…».

Οι ψαροταβέρνες της εποχής τότε δεν είχαν καμιά πολυτέλεια, αλλά είχαν εξαιρετική κουζίνα. Μαρίδα, καλαμαράκια, μύδια, καβούρια, αφρόψαρα, χταπόδι… μερικοί από τους λαχταριστούς μεζέδες των θαμώνων.

Πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν περάσει αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στις γραφικές ακτές του Θερμαϊκού. Από το 1981 αναλαμβάνει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ την διαχείριση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ και συνεχίζει με πίστη στην παράδοση την ποιότητα αλλά και την σπιτική φροντίδα, στα θαλασσινά τα ψάρια και τα κρεατικά. Το άψογο σέρβις και οι λογικές τιμές αγκαλιάζουν τις γαστρονομικές απολαύσεις των πελατών του.

Ψαροταβέρνα Αντώνης
Ποιότητα αναλλοίωτη στον χρόνο από το 1981
Για την προσωπική, την οικογενειακή, την κοινωνική, την επιχειρηματική σας εκδήλωση

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Κυριακή  (λειτουργία κουζίνας)  11:00 - 00.30

Επικοινωνία

Π. Κουντουριώτη 75, παραλία Νέων Επιβατών (στην μαρίνα)
Δήμος Θερμαϊκού Τ.Κ. 570 19 .ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: 23920 22780 | Fax: 23920 26100
Κιν.: +30 697 7207800
www.saflekas.gr | E-mail: antonis@saflekas.gr

american express online china union diners club
 mastercard visa